fbpx

UX Сертификација

Како до сертификација?

Програмата за сертификација на AcademyOfUX нуди флексибилни тренинзи базирани на тестирање и реални проекти кои им помогнаа на многу UX ентузијасти да направат преквалификација и да пронајдат нова кариера како и да ги зајакнат своите вештини или да отворат свои бизниси.
Сертификација за UX Professional
UX-Professional-AcademyOfUX
1
Запиши UX Курс
Комплетниот UX дизајн курс е достапен преку UX Fundamentals
2
Положи го тестот
Финалниот тест се полага под стручен надзор
3
Стани UX Professional
Стекни се UX Professional титула и признаен сертификат
UX Специјализација
UX-Specialized-AcademyOfUX
1
Запиши UX Специјализација
UX Management, UX Research, UX Development или UX Interactions
2
Положи го тестот
Финалниот тест се полага под стручен надзор
3
Стани UX Specialized
Стекни се со UX Specialized признаен сертификат

3 положени специјализации автоматски ви го носат беџот UX Professional

Времетрање на сертификатот

UX курсевите и тренинзите се внимателно одбрани и дизајнирани програми да ви дадат огромна и долготранја подлога како UX професионалец. Тоа значи дека, ако се здобиете со сертификација за UX Professional или специјализација од понудените истите ви траат неограничено и не истекуваат. Нашата мисија е да ги бодриме и подржуваме сите заинтересирани да продолжат со вложување во своето знање и да ги надоградуваат своите UX вештини на повисоко ниво со тоа што постојано ќе се едуцираат за нови трендови и практики. Секој сертификат има дата кога е издаден, па така со секоја додатна специјализација или курс вашата дата на сертификација се обновува.

Бенифиции од UX Сертификатите

Индивидуални бенифиции

Инвестирајте во едукација и унапредување на вашата понатамошна кариера. UX Сертификацијата значи дека сте покажале особен интерес и фокус кон одредена тематика и притоа сте ги надоградиле вашите вештини и практики за пристап и решавање на даден проблем со вашите колеги, менаџери, клиенти и сите оние со кои се соочувате на дневно ниво во вашата сфера на работење:

– Практични примери од реални студии кои покриваат многу UX сфери
– Ќе имате огромна подлога за што и да правите понатака со вашата кариера
– Ќе ги обновите вашите знаења и во исто време ќе бидете на исто кариерно ниво со сите светски професионалци во областа
– Дури и да немате универзитетска диплома, UX Сертификацијата може да ви биде предуслов за да напредувате на работно место или едноставно да продолжите со полна пареа да ги градите вашите бизнис идеи
– Можност да им докажете на другите за важноста на UX во сите сфери од работењето без разлика од која професија доаѓаат
– Добијте дигитален беџ за тоа што сте го постигнале со кој едноствно ќе направите рокетстарт во вашата нова кариера
– Надградба значи дека сте фокусирани, посветени и постојано работите на себе во постигнување на персоналните и работните цели

Организациони бенифиции

UX сертификацијата ќе му даде едно ново гледиште на вашиот тим и ќе воведе свежина во вашата култура, каде што ќе се пректикува професионалност, посветеност и комплетно среден пристап и стратегија:

– Ќе воведете јазик кој ќе го зборуваат сите, едноставно ќе знаете да направите кохезија на било кој состанок
– Воведување на експертиза и свеж видик на работите
– Нови работи значат нов старт и UX култура која ја има само во огромните светски компании и корпорации
– Поголем кредибилитет и зголемување на самопочитта кон продуктот ќе значи и позитивна перцепција
– Балансирајте го тимот така што ќе имате професионалци за UX со различни гледишта и професионалности, а се со цел за подобра и олеснета егзекуција на тасковите
– Научете да ги вработувате правилните луѓе, затоа што ќе го знаете правилниот начин
– Ќе заштедите време и ресурси, а притоа ќе останете фокусирани на крајните клиенти

Иницијализација (Титула)

Кога ќе се здобиеш со UX сертификацијата, без разлика на тоа дали е UX Professional или Specialization, имаш право, но и те охрабруваме да ги ставиш следниве иницијали до твоето име:

UXP, за сите кои имаат UX Professional сертификација
UXS, за сите кои имаат UX Specialized сертификација

Тестови и верификација

Професионалци кои се посветиле повеќе од 30 часа на интензивен UX тренинг, и докажале особен интерес и посветеност да ја научат и применат дадената материја. Тестот само ни помага да го верификуваме тоа знаење држејќи стандард на кадри и осигурување дека никој нема да излезе без знаење. За да станете UX Certified секој треба да помине ригорозен тренинг и 2 тестирања:

1. Успешно завршен проект
* проектот се презентира пред клиент или компанија

2. Успешно положен тест
* Тестот има 30 прашања и може да се полага макс. до 3 пати со побарување од 70%+ точност за да биде успешен.

⚠️  Во случај да не ги доставите материјалите и вежбите од курсот во рок од најдоцна 30 дена по завршувањето на истиот, нема да имате можност да полагате завршен тест и нема да добиете сертификат или диплома. Доколку доцните, но се најавите дека ќе ги доставите по крајниот рок, имате можност да полагате финален испит со доплата од 85€ во денарска противредност.

Подготовка и материјали

Сите прашања што се појавуваат на финалниот тест се покриени за време на часовите и обично се наоѓаат во работните слајдови и материјалите. Полагањето на тестот е полесно ако физички присуствувате на сите часови и вниматлно ги следите предавачите. Пред да го полагате тестот би ве советувале да:

– Ги разгледате сите PDF материјали од тренингот
– Да ги прегледате сите ваши забелешки
– Да закажете консултација со менторите за да ги разјасните нејаснотиите

* Не е потребно да додатно да читате статии, книги или некои материјали надвор од кусост за да го положите тестот.

Спремен си да почнеш? Регистрирај се за тренинг и сертификација 🤘