fbpx

UX Interactions

Дизајнот не е нешто што само треба да изгледа убаво, туку мора да биде и функционално.
Запознај се со принципи на визуелен дизајн, перцепција и познавање кои информираат за ефективен дизајн на интеракција.
Научи за
 “Product Usability” и навлези длабоко во Product Design сферата.

Септ. 2023
30 часа
€990
Online
10 места

Оваа програма е наменета за:

UX почетници но и професионалци, Девелопери, Графички дизајнери и сите ентузијасти кои сакаат да дознаат како да се снајдат во било која ситуација кога треба дизајн и планирање на Web, Mobile, комплексни апликации и продукти.
Сите што сакаат да прават ревамп или да смислат нов продукт, дали тоа било дигитален ( Веб сајт, апликација, интерни системи и сл. ) а притоа сакаат да ги задржат постоечките корисници, но со цел да привлечат нови.
Професионалци во ИТ сферата кои треба да оформат осет за детали и начини на размислување и спроведување. Да научат принципи и техники за брза кохезија и носење конструктивни одлуки.
Маркетери, Иноватори, Менаџери и секој кој сака да гради Human-centered продукти, но сеуште не знае како да спроведе акција и емоционална конекција, креирајќи импакт и кредибилност на продуктот.

Што ќе научите

UX Basic Training
Влез во UX и Interactions
✓  Вовед во UX техники
✓  UX Design
✓  Evaluating UX
✓  Managing UX
✓  Discovery
✓  Analysis
✓  Prototyping
✓  Storytelling
The Human Mind and Usability
Како размислуваат нашите крајни корисници
✓ Journey Mapping Basics
✓  Human Factors
✓  Cognitive Psychology
✓  HCI - Human Computer Interactions
✓  Memory & Knowledge
✓  Familiarity & Learning
Web UX Design
Дизајнирајте функционална страна која ги покрива сите цели
✓ Како елементите влијаат на user-behavior и ефективноста
✓  Како корисниците ја перцепираат нашата страна
✓  Eye-tracking
✓  Структура на страна
✓  Визуелна хиерархија
✓  Home pages| Listing pages | Landing pages
✓  CTA Buttons | Images | Functional headers & Footers
✓  Интерактивни елементи
✓  Навигација
Mobile UX Design
70% од крајните корисници веројатно следниот пат ќе дојдат од мобилни уреди
✓  Есенцијални методологии и техники
✓  Кој е добар а кој лош Mobile UX дизајн
✓  Mobile Behaviors
✓  Дизајн и пристап кон Mobile UI
✓  Mobile UI Patterns ang Guidelines
✓  Hamburger menus | Tab bars | Navigation bars | Navigation hubs
✓  Mobile Input Elements & Forms
✓  Mobile content
Storytelling in UX
Како да ја споделите вашата визија со сите и да изградите емоционална конекција со крајните корисници
✓  Како да ја презентирате вашата идеја и дизајн
✓  Usability testing
✓  Design Concepts
✓  Personas
✓  Storyboard
✓  Presenting templates
✓  Understandable Reports

Кариера

Сферата на UX Interaction Design ги анализира сите аспекти на тоа како еден продукт треба да има интеракции и како треба правилно да функционира за да ги задоволи краните корисници. Инкорпорирана во целокупниот дизајн процес од самиот почеток за да може да ги оптимизира сите функционалности на корисничкото искуство. Interaction Designer функцијата се одликува со хеуристично знаење за креирање на интиутивни интерјфеси. Вештини кои се одличен додаток на професијата се, комуникација, когнитивна психологија, комјутерски технологии и слично.

Луѓето имаат инераакција со дизајнот уште од самиот почеток на нивниот живот. Тука ќе ги научите сите тие интеракции, процеси принципи и методологии, а притоа ќе научите и да ги направите истите да бидат ефективни.

Едноставно ќе научите:

  • Компоненти (GUI)
  • Workflows
  • Начини на интеракција со комплексна дата
  • Design patterns
  • Human-Computer Interactions
  • Психолошки принципи за приказ на тоа како крајните корисници размислуваат и прават акции

Компании на кои им треба
Interaction професионализам

$6,500

Просечна плата со 0-1 години искуство
според Glasdoor

Топ 3

Вештини кои се најбарани
од еден UX професионалец

Ментори на програмата

website-ilija-interactions

Илија Бојчовиќ

User Experience Architect
со повеќе од 10 години искуство во оптимизација, развој и експанд на корисничкото искуство на веб и мобилни апликации вклучувајќи SaaS, CRM и ERP системи. Архитектура и дефинирање на front-end делот за употреба на технологии кои би ги решиле комплексните интерфејси, дизајни и дизајн интеракции, SEO семантика, макркапирање и визуелна оптимизација. Ревизор на неколку книги.

Консулант и ментор со успешни приказни вклучувајки гигантски клиенти меѓу кои:

                      

Профили:

linkedin_ilija_bojchovikj

website-you-interactions

Можеби ти треба да си на ова место?

Придружи ни се заеднo да ја градиме иднината на креативната едукација за сите нови генерации што следат и сите нови позиции кои допрва ќе се отворат.

Нашата мисија е да ги поттикнеме и охрабриме сите креативци да го споделат своето знаење на креативен и уникатен начин, зошто веруваме во моќта на креативноста и малку поразлична едукација од онаа која ја познаваме.

Можеш да ни пишеш порака на buzz@academyofux.com или едноставно да аплицираш на формата подолу.
Те очекуваме! 😎

Со кои вештини ќе се стекнете?

Емпатија

Евалуација

Web Интеракции

Mobile Интеракции

UX-Interactions-Specialized-AcademyOfUX copy

Специјализација
Оваа специјализација ви носи сертификат за специјализација во областа на UX Interactions. Оваа специјализација може да се комбинира со други 2 специјализации за добивање на диплома UX Professional, или да се додаде на веќе стекнатата. Повеќе за сертификација и специјализација можете да најдете тука.

Дата, локација и школарина

   Бул. “8-ми Септември 6/1-1”

   buzz@academyofux.com

   076 505 506


Групите се формираат по принцип на “First come, first served” и се состојат од највеќе 10 слушатели по група, за да може на секој слушател поединечно да му се посвети доволно време и внимание за полесно совладување на материјалот.

Септ. 2023
30 часа
€990
Online
10 места