fbpx

User Experience Design
Fundamentals

Комплетниот User Experience курс е внимателно структурирана образовна програма
која нуди огромни можности за градење на нови вештини, кариерна трансформација,
вработување или развивање на сопствен продукт.

Ноември 2023
70 часа
€1499
Online
7/15 места

Оваа програма е наменета за:

Сите што сакаат да се преквалификуваат во областа на UX и да станат неодолив асет
Ентузијасти што сакаат помалку програмирање, а повеќе планирање и решавање на проблем
Дизајнери ( Графички, Веб, Интериор ) кои сакаат да се преточат во UX сферата на работење
Креативци и почетници кои сакаат истражување и работа на реални проекти

Што ќе научите

User Psychology
Kога е потебно, едноставно да го намалите менталниот ефорт кај корисниците
✓  Mental Models
✓  Psychological Preconditions
✓  Proximity-Compatibility
✓  Continuity
✓  Cognitive Load
User Research
Да ги разбирате корисниците
✓  Online Surveys
✓  Data Analysis
✓  Empathy Mapping
✓  Behaviour Flow Analysis
✓  HotJar
✓  Google Analytics
Интеракции, интерфејс и дизајн стратегии
Да дизајнирате веб и мобилни апликации
✓  Visual Design Principles
✓  Web Design Guidelines
✓  Mobile Apps Design Guidelines
✓  Design System in Figma
Имплементација на дизајн и архитектура на информации
Да го испланирате целиот материјал
✓  Visual Hierarchy
✓  Information Architecture
✓  UI Organization
Wireframing & Prototyping
Работа со најновите технологии, алатки и практики во UX дизајн процесот
✓  UX Софтвер ( Figma, Sketch, Adobe XD, Balsamiq )
✓  User Flows, User Journeys & Information Architecture
✓  Разлики помеѓу Lo-Fid and Hi-Fid Wireframes
Usability, Оптимизација и Тестирање
Дали она што го правите е правилниот пристап
✓  Empathy Mapping
✓  Taxonomy
✓  Personas
Креирање портфолио и бренд
Како да ги продадете научените вештини
✓  Pitch Presentation Techniques
✓  Visioning
✓  Personal Branding
Комуникациски вештини за работа со клиенти и тимови
Што кога ќе почнете да работите
✓  Stakeholder Management
✓  Agile Methodology
✓  Team Cohesion

Кариера

Во светот на информатичката технологија User Experience профилите важат за едни од најплатените, но неодамна се и најбараните. Сетот на вештини, можноста да директно влијае на проектот, продуктот или услугата е од огромно значење што резултира со оргомент пораст на побарувачката, а и на исплатливоста на влогот.

Според Glasdoor.com моменталната состојба на платите за UX Designer со просечно искуство од 0-1 година се движи неверојатни $80,000 на годишно ниво. Тоа е нешто повеќе од $6,500 на месечно ниво.

8000+

Отворени работни позиции
моментално во Европа

$6,500

Просечна месечна плата
со 0-1 година искуство

30+

Месечно отворени работни
позиции во Македонија

Ментори на програмата

ilija bojchovikj

Илија Бојчовиќ

User Experience Architect
со повеќе од 10 години искуство во оптимизација, развој и експанд на корисничкото искуство на веб и мобилни апликации вклучувајќи SaaS, CRM и ERP системи. Архитектура и дефинирање на front-end делот за употреба на технологии кои би ги решиле комплексните интерфејси, дизајни и дизајн интеракции, SEO семантика, макркапирање и визуелна оптимизација. Ревизор на неколку книги.

Консулант и ментор со успешни приказни вклучувајки гигантски клиенти меѓу кои:

                      

Профили:

linkedin_ilija_bojchovikj

website-gogo

Гого Трпчев

UX Designer и Interactions mastermind. Повеќе од 15 години искуство во во шминкање на веб светот со посебен шмек и сенс за UI и интеракции. Мангуп во FIGMA (design systems, autolayout, constrains), visual communication skills, Design principles, Interaction design skills, вешт во создавање на уникатни 2D & 3D илустрации за веб и мобилни апликации, Wireframing, UI Prototyping и Motion design, Typography and UX Writing, Portfolio design и што уште не.


Профили:

linkedin_ilija_bojchovikj

website-you-design

Можеби ти треба да си на ова место?

Придружи ни се заеднo да ја градиме иднината на креативната едукација за сите нови генерации што следат и сите нови позиции кои допрва ќе се отворат.

Нашата мисија е да ги поттикнеме и охрабриме сите креативци да го споделат своето знаење на креативен и уникатен начин, зошто веруваме во моќта на креативноста и малку поразлична едукација од онаа која ја познаваме.

Можеш да ни пишеш порака на buzz@academyofux.com или едноставно да аплицираш на формата подолу.
Те очекуваме! 😎

Кои професии ќе можете да ги работите


UX Designer

CX Designer

Experience Designer


UI Designer

UX-Professional-AcademyOfUX

Сертификација
Овој курс е целосна тренинг програма со сертифицирање во UX Design. Доколку успешно го поминете тренингот, тестот и финалната задача, се здобивате со назив и сертификат UX Profesional (UXP) при AcademyOfUX. Повеќе за сертификацијата и специјализацијата можете да најдете тука.

Дата, локација и школарина

   Бул. “8-ми Септември 6/1-1”

   buzz@academyofux.com

   076 505 506


Групите се формираат по принцип на “First come, first served” и се состојат од највеќе 15 слушатели по група, за да може на секој слушател поединечно да му се посвети доволно време и внимание за полесно совладување на материјалот.

Ноевмри 2023
70 часа
€1499
Online
7/15 места

Искуства од курсот

Академијата и просторот каде што се одвиваат часовите, после неколку недели ми стана едно од омилените места на кои сакав да бидам. 😍😍😍 Можам само да кажам дека има супер атмосфера за учење на нови работи, не само на час, туку и за време на пауза и по завршување на наставата. Пред да се запишам на курсот, долго време читав и истражував за UX но тука изучив практики кои не ни претпоставував дека постојат. Програмата се предава на интересен и современ начин ама тоа го може само Илија.

Mартина
Mартина

💜💜💜  Дојдов во AcademyofUX да си го дооформам знаењето во професијата која веќе ја работам неколку години, а излегов со целосно поинаков мајндсет и уште поголема љубов за UX. Топла препорака за UX Design курсот во оваа академија! Не очекувајте класични долги предавања, депресивен ментор и досадна теорија на која и нема крај. Очекувајте пријатната атмосфера, одличен тим и ментор кој е огромен професионалец во ова поле и секогаш up-to-date со најновите техники и технологии во UX кои несебично ги споделува во секое време!

Бојана
Бојана

Одлични!! Академија за пример! Без клишеа и фарси. 👊 Уникатен пристап при предавање. Примената на добар UX се забележува и при часовите. Многу добро искуство стекнав учејќи од Илија за време на вежбите и работејќи на проектите кои не беа воопшто лесни. Комплименти. 🏆

Бобо
Бобо