fbpx

UX Development

Крајниот продукт не е вреден без оптимизација и адаптација.
Оваа уникатна практична програма комбинира техники и вештини за развој на дигитален продукт.
Интеракции, кодирање, оптимизација, перформанси и многу повеќе.

Август 2023
30 часа
€990
Online
10 места

Оваа програма е наменета за:

UX дизајнери, UI дизајнери, Програмери и индивидуалци што имаат познавање од HTML5/CSS3 и кои сакаат да навлезат во сржта на дигиталниот продукт и притоа да научат да го адаптираат за било која средина или таргет група на крајни корисници
Сите кои сакаат на неконвенционален начин да имаат импакт врз експандот на таргет корисниците и усогласување на бизнисот со имплементација на "Compliances" (GDPR, ADA etc.)
Проект менаџери кои имаат потреба да научат што значи имплементација на пристапност (Accessibility) на својот дигитален продут со употреба на UX методологии и техники за усогласување на потребите
Ентузијасти кои сакаат да се спремат за работа на големи проекти со примена на техники за кодирање кои ќе им помогнат во подобрување на перформансите и семантиката за влијание на кредибилноста на бизнисот и конверзија

Што ќе научите

Code Semantics
Правилна семантика на код за подобрување на перформансите
✓ HTML5 Semantics
✓  CSS3 Semantics
✓ Powerful attributes
✓  Code Key Metrics
✓  Images Rendering Tips & Tricks
Compliances
Запознавање и вовед во имплементација на Compliances
✓ GDPR Basics
✓  GDPR & Web Components
✓  ADA Compliance Basics
✓  ADA & Web Components
✓  WCAG Basics
✓  WCAG Implementation rules
✓  Tips & Tricks for implementation
Loading Experience
Подобрете го корисничкото искуство со оптимизација на loading времето
✓  Loading steps
✓  Optimizing the network
✓  Optimizing the parsing
✓  Optimizing the rendering
✓  Optimizing images
✓  Achieving extreme loading performance
Web Performance Optimization (WPO)
Како прелистувачот ги чита и ги рендерира кодовите и како да влијаете на тоа
✓  Proper use of Google/Firefox/Safari/Edge Developer Tools
✓  HTML Rendering
✓ CSS Styles rendering path
✓  IDLE & LOAD
✓  Debug Instances
✓  Web Performance Reports
✓  Optimization Frameworks

Кариера

Скоро сите ентерпрајс решенија, продавници или дигитални сервиси се префрлени на онлајн платформи каде што се во директен контакт со крајните корисници. Но ако на вашето решение, продавница или продукт и треба повеќе од 3 секунди за да се покрене, тогаш повеќе од 50% од корисниците ќе ја напупштат истата или едноставно нема да конвертираат.

Курсот ви нуди начин како да го надминете тоа со оптимизација која ќе ви помогне да ја заголемите бројката на конверзија и се здобиете со повеќе среќни корисници. Неопходно е за кревање и одржување на корисничкото искуство, но и есенцијално во зголемување на профитот што значи и зголемување на потенцијалните корисници, купувачи или партнери и целокупниот изглед на вашиот бизнис гледан преку вашата дигитална платформа.

Сериозноста на платформата и сериозноста на партнершип договорите зависи во исто време и од некои имплементирани стандарди (Compliances) која исто како и ISO во бизнисот, директно влијаат на тоа на кое ниво сте претставени пред светот.

Накратко што е вклучено и што ќе научите:

  • Web performance optimization (WPO)
  • HTML5 / CSS3 Semantics
  • Famous Compliances & Implementation Basics (ADA, GDPR, WCAG)
  • Charts and metrics for measuring performance
  • Measuring performance on different platforms and networks
  • Measuring tools
  • Optimizing networks, parsing, rendering, and images
  • Improving recurrent user performance and interactions

800+

Отворени remote позиции
Во Fortune 500 компании

$7,200

Просечна плата со 0-1 години искуство
според Glasdoor

Уникатна вештина
која допрва ќе биде неопходна

Ментори на програмата

website-aleks

Александар Кузмановски

Front-end и UX Development професионалец со повеќе од од 8 години комплетен фокус на Front-end технологии и алатки. Семантика на код и веб девелопмент зачинет со естетски совршена дизајн имплементација се дел од неговото секојдневие. Работа со домашни и странски клиенти, од бриф план, до комплетни етаблирани веб решенија. Код, естетика и мисловен процес како неопходни вештини за еден UX “Dev” мастермајнд 😎

Профили:

linkedin_aleksandar_kuzmanovski

website-ilija-development

Илија Бојчовиќ

User Experience Architect
со повеќе од 10 години искуство во оптимизација, развој и експанд на корисничкото искуство на веб и мобилни апликации вклучувајќи SaaS, CRM и ERP системи. Архитектура и дефинирање на front-end делот за употреба на технологии кои би ги решиле комплексните интерфејси, дизајни и дизајн интеракции, SEO семантика, макркапирање и визуелна оптимизација. Ревизор на неколку книги.

Консулант и ментор со успешни приказни вклучувајки гигантски клиенти меѓу кои:

                      

Профили:

linkedin_ilija_bojchovikj

website-you-development

Можеби ти треба да си на ова место?

Придружи ни се заеднo да ја градиме иднината на креативната едукација за сите нови генерации што следат и сите нови позиции кои допрва ќе се отворат.

Нашата мисија е да ги поттикнеме и охрабриме сите креативци да го споделат своето знаење на креативен и уникатен начин, зошто веруваме во моќта на креативноста и малку поразлична едукација од онаа која ја познаваме.

Можеш да ни пишеш порака на buzz@academyofux.com или едноставно да аплицираш на формата подолу.
Те очекуваме! 😎

Со кои вештини ќе се стекнете?

Перформанс Анализа

Организација

Семантика

Систем Проценка

UX-Development-Specialized-AcademyOfUX

Специјализација
Оваа специјализација ви носи сертификат за специјализација во областа на UX Development. Оваа специјализација може да се комбинира со други 2 специјализации за добивање на диплома UX Professional, или да се додаде на веќе стекнатата. Повеќе за сертификација и специјализација можете да најдете тука.

Дата, локација и школарина

   Бул. “8-ми Септември 6/1-1”

   buzz@academyofux.com

   076 505 506


Групите се формираат по принцип на “First come, first served” и се состојат од највеќе 10 слушатели по група, за да може на секој слушател поединечно да му се посвети доволно време и внимание за полесно совладување на материјалот.

Август 2023
30 часа
€990
Online
10 места