fbpx

UX Management

Одбрани методи за менаџирање на UX Design практики во една организација за да подобрат раст, план,
прогноза, менаџмент, комуникација на UX процеси, одлуки и практики за управување на тимови.

Јули 2023
30 часа
€990
Online
9/10 места

Оваа програма е наменета за:

UX/UI Менаџери, IT Менаџери и тим лидови кои сакаат да го прошират знаењето и начинот на комуникација и организација во тимот
UX Дизајнери, UI Дизајнери, и UX Research-ери кои сакаат да се надоградат со вештини за подобрување на ROI, инвестицкиски планови и бизнис одлуки
Индивидуалци кои сакаат да зајакнат или стекнат лидершип вештини и начини на одлучување во тимот, но и меѓу тимовите во една компанија
Сите оние кои сакаат да постават темел или да ги променат стратешките и тактичките планови на својот производ, услуга или сервис со поставување на user-centered фокус

Што ќе научите

UX Leadership
Научи како да интегрираш UX мајдсет во компанија
✓  Navigate organizational “politics”
✓  Become a savvy leader
✓  Company’s UX Maturity
✓  Facilitative UX Leadership
UX Strategies
Развој на стратегии и тактики и работа со cross-functional тимови
✓ UX Strategic Actions At the Project Level
✓  Интеграција на user-centered “insights”
✓  Differentiation Strategy
✓  Adaptive UX Business Strategy
UX Tradeoffs & Decision Frameworks
Мерење на импактот одлуки со фокус на бизнис целите
✓ Business Design Principles
✓  Decision Biases
✓  Satisficing vs. Maximizing
✓  Opportunity Costs
✓  Strategic Tradeoffs
✓  Collaboration Structures
DesignOps
The orchestration and optimization of people, processes
✓  DesignOps the Mindset
✓  DesignOps the role
✓  Cost of Delay
✓  Design Systems & Methods
✓  Scaling Work
✓  Scaling Teams
Structures and Facilitators of UX Workshops
Начини на одлуки и споделување информации на база на компанија или проект
✓  Meetings vs. Workshops
✓  Group Culture and purposes
✓  Constraints
✓  Frameworks Of Guidelines
✓  Conducting activities models

Кариера

Многу од предизвиците со кој се соочува еден UX Менаџер се блиски со било која менаџерска функција. Разликата е во сетилото на размена и оределување на взаемните вредности во тимот и бизнисот. Што е најтешко во оваа позиција? Најтешко е да се определат и нивелираат UX вредностите со вредностите на бизнисот и бизнис одлуките, донесувајки крајни заклучоци и правци што ќе вредат и за тимот но и за бизнисот или продуктот во целина како дел од екосистемот на продукти.
Тоа што токму само UX Менаџерите го поседуваат.
Со една реченица: “UX Менаџерите се преведувачи на бизнис стратегиите со UX активностите и вајс-верса”

UX Менаџерите не се тука за вработените, тимовите, состаноците, презентациите или профитот, тие се тука се за да донесат валидни, посакувани и валуабилни одлуки на крајните корисници притоа запазувајки ги бизис целите.
Дали како титула или едноставно како мајндсет, заедно со специјализацијата си доаѓаат и нови вештини што ќе треба да ги аплицираме за да воведеме култура:

  • Се бориме за тимот но секогаш ја имаме големата слика на бизнисот во главата
  • Знаеме да препознаеме UX таленти
  • Како да работиме со човечки ресури и да ги разбираме сите бизнис процеси
  • Организација и предвидување на бизнис чекори
  • Креирање цели
  • Тренинзи и организација на состаноци
  • Поставување здрава тимска структура

Резервирај си место на одлучувачката маса во компанијата!

1/4

Персони поседува талент да биде
UX Manager

$9,500

Просечна месечна плата
според PayScale

Топ 3

Специјалности кои се
барани од 1 UX професионалец

Ментори на програмата

website-ilija_ux_management

Илија Бојчовиќ

User Experience Architect
со повеќе од 10 години искуство во оптимизација, развој и експанд на корисничкото искуство на веб и мобилни апликации вклучувајќи SaaS, CRM и ERP системи. Архитектура и дефинирање на front-end делот за употреба на технологии кои би ги решиле комплексните интерфејси, дизајни и дизајн интеракции, SEO семантика, макркапирање и визуелна оптимизација. Ревизор на неколку книги.

Консулант и ментор со успешни приказни вклучувајки гигантски клиенти меѓу кои:

                      

Профили:

linkedin_ilija_bojchovikj

website-you-management

Можеби ти треба да си на ова место?

Придружи ни се заеднo да ја градиме иднината на креативната едукација за сите нови генерации што следат и сите нови позиции кои допрва ќе се отворат.

Нашата мисија е да ги поттикнеме и охрабриме сите креативци да го споделат своето знаење на креативен и уникатен начин, зошто веруваме во моќта на креативноста и малку поразлична едукација од онаа која ја познаваме.

Можеш да ни пишеш порака на buzz@academyofux.com или едноставно да аплицираш на формата подолу.
Те очекуваме! 😎

Со кои вештини ќе се стекнете?

Лидершип

Донесување одлуки

Организација

Менаџмент

UX-Management-Specialized-AcademyOfUX

Специјализација
Оваа специјализација ви носи сертификат за специјализација во областа на UX Management. Оваа специјализација може да се комбинира со други 2 специјализации за добивање на диплома UX Professional, или да се додаде на веќе стекнатата. Повеќе за сертификација и специјализација можете да најдете тука.

Дата, локација и школарина

   Бул. “8-ми Септември 6/1-1”

   buzz@academyofux.com

   076 505 506


Групите се формираат по принцип на “First come, first served” и се состојат од највеќе 10 слушатели по група, за да може на секој слушател поединечно да му се посвети доволно време и внимание за полесно совладување на материјалот.

Јули 2023
30 часа
€990
Online
9/10 места