fbpx

UX Research

Дознајте што точно сакаат вашите корисници!
Методологии и алатки за квантитативно и квалитативно истражување,
широк спектар на техники за собирање значајни, применливи информации за однесувањето на корисникот.

Март 2023
30 часа
€990
Online
6/10 места

Оваа програма е наменета за:

UX професионалци што сакаат да дознаат како се гради одличен продукт преку анализа и разбирање на крајните корисници
Маркетери и Проектни менаџери кои се заинтересирани да научат техники кои би им помогнале да го менаџираат тимот или себе си преку аналитичко разбирање на корисниците на финалниот продукт
Дизајнери кои сакаат да научат да аплицираат методологии за истражување, тестирање и обзервација на крајни корисници преку детални анализи
Сите оние кои работат со анализа на крајни корисници и процеси, кои сакаат ефективно да аплицираат истражувачки резултати и да имаат импакт на крајното решение, пред себе, клиенти или стејкхолдери

Што ќе научите

UX Research Methodologies
Како најлесно до посакуваните бројки
✓  Вовед во UX Research методологии и техники
✓  Интервјуа
✓  Прашалници
✓  Field Studies
✓  Camera/Diary Studies
✓  Affinity Diagramming
✓  Usability Benchmarking & PURE Method
✓  Desirability Studies
Journey Mapping
Разберете ги подетално потребите на козументите
✓ Journey Mapping Basics
✓  Approach and Prerequisites
✓  Mapping the Experience
✓  Visualizing the Narrative
✓  Apply the Change!
Omnichannel & Customer Experience
Користите бројки за да имплементирате промена
✓ Omnichannel Maturity
✓  Research & Mapping
✓  Important Components
✓  Contact & Support
✓  Omnichannel Strategy
✓  Create buy-in
Engaging Stakeholders
Задоволете ги засегнатите страни во бизнисот
✓  Biggest Challenges
✓  Understand the Stakeholders POV
✓  Stakeholder Management
✓  Stakeholder Engagement
✓  Identify & Map
✓  Pitching UX and creative projects
UX Team of One
Како да можете да истражувате и имплементирате ако сте UX тим од 1 персона
✓  Outreach & Communication
✓  Setting a Flexible Process
✓  Protecting your time
✓  Becoming a Team of 1+

Кариера

Многу прашања кружат околу планирањето на дизјан и стратегија во една компанија. Не само на финалниот физички продукт туку и околу креирање на еден “интуитивен” и “посакуван” продукт без разлика дали ќе биде физички или дигитален. Ова е веројатно една од најтешките задачи на еден UX професионалец.
За да го постигнеме тоа треба да научиме да ги разбираме корисниците, нивните однесувања и мотивација. Метрики и анализи се добредојдени, но за да знаеме како правилно да ги прочитаме треба да знаеме како да ги спроведеме, како да се подготвиме и како да ги презентираме истите пред менаџментот. Сите овие стандарди се поставени на пазарот од професионалци, а истите се наречени UX Research-ers.

Дали сте донеле одлуки базирани на претпоставки? Или пак уште полошо, сте ја направиле или имплементирале погрешната одлука? Дали сте станале пре-досадни за вашите крајни корисници оптоварувајки ги со прашалници и исцпрни интервјуа? Дали едноставно сте потрошиле премногу пари и време, а на крај сте останале без никаков концизен одговор? Тогаш оваа програма е токму за вас.

Едноставно ќе научите:

  • Да воведете метрики при донесување на одлуки
  • Важноста на UX Research во една компанија
  • Квалитативни и квантитативни методи за истражување
  • Да планирате и изведувате ефективни прашалници
  • Да планирате програма за развој да продукт
  • Како правилно да ги читате и анализирате крајните корисници

No.1

Приоритетни вештини за вработување
во Google, Microsoft или IBM

$8,000

Просечна плата со 0-1 години искуство
според Glasdoor

Топ 3

Вештини кои се најбарани
од еден UX професионалец

Ментори на програмата

website-ilijа-ux-research

Илија Бојчовиќ

User Experience Architect
со повеќе од 10 години искуство во оптимизација, развој и експанд на корисничкото искуство на веб и мобилни апликации вклучувајќи SaaS, CRM и ERP системи. Архитектура и дефинирање на front-end делот за употреба на технологии кои би ги решиле комплексните интерфејси, дизајни и дизајн интеракции, SEO семантика, макркапирање и визуелна оптимизација. Ревизор на неколку книги.

Консулант и ментор со успешни приказни вклучувајки гигантски клиенти меѓу кои:

                      

Профили:

linkedin_ilija_bojchovikj

website-you-research

Можеби ти треба да си на ова место?

Придружи ни се заеднo да ја градиме иднината на креативната едукација за сите нови генерации што следат и сите нови позиции кои допрва ќе се отворат.

Нашата мисија е да ги поттикнеме и охрабриме сите креативци да го споделат своето знаење на креативен и уникатен начин, зошто веруваме во моќта на креативноста и малку поразлична едукација од онаа која ја познаваме.

Можеш да ни пишеш порака на buzz@academyofux.com или едноставно да аплицираш на формата подолу.
Те очекуваме! 😎

Со кои вештини ќе се стекнете?

Анализа на корисници

Метрики и одлуки

UX/CX Стратегија

Имплементација

UX-Specialized-AcademyOfUX

Специјализација
Оваа специјализација ви носи сертификат за специјализација во областа на UX Research. Оваа специјализација може да се комбинира со други 2 специјализации за добивање на диплома UX Professional, или да се додаде на веќе стекнатата. Повеќе за сертификација и специјализација можете да најдете тука.

Дата, локација и школарина

   Бул. “8-ми Септември 6/1-1”

   buzz@academyofux.com

   076 505 506


Групите се формираат по принцип на “First come, first served” и се состојат од највеќе 10 слушатели по група, за да може на секој слушател поединечно да му се посвети доволно време и внимание за полесно совладување на материјалот.

Март 2023
30 часа
€990
Online
6/10 места